neděle 8. května 2011

Jitřní modlitba a nové začátky

                                                                                                                                                   8.5.2011
  Okny obrácenými k jihovýchodu přichází do našeho domu i života nejpovzbudivější energie. A teď, v období po 1. máji ji můžeme vnímat všichni. Je to doba růstu, doba uskutečňování plánů, je to vrcholící jaro, které přináší neomezené možnosti.
  Teď vychází slunce před šestou hodinou, tak máme chvíli, než nás pohltí povinnosti, k pozorování svítání, východu slunce a jeho ranního stoupání. Za svítání si připomínáme stvoření, posvátný příslib života. Východ slunce, rašící nový den, nám přináší nové možnosti.
  Víte, kam u vás dopadají, a co ozařují, první sluneční paprsky? Máte-li možnost pozorovat přímo východ slunce, využijte ji! Je to chvíle, která strhává okovy z naší mysli a přináší nové možnosti, nové příležitosti. Je to čas, který nám umožňuje překonat svá omezení.
  Tento zážitek bývá někdy umocněn první ranní cigaretou. Toto "vykuřování" má v sobě, stejně, jako každý rituál, prvek posvátnosti. Je ale důležité dělat jej vědomě. Pokud je tomu tak, využijte tu chvíli k lepšímu porozumění svého vztahu s touto rostlinou (tabák, marihuana..?)  Pozorujte se, všímejte si, jak působí na vaše čakry, oběh energie, na váš dech. Vynechte kouření a pozorujte změny uvnitř sebe samých. Nové jitro nám přináší nové možnosti, můžeme teď setřást stará pouta. 

Během tohoto týdne
Pozorujte východ slunce. Soustřeďte se na vědomé prožívání svých  ranních rituálů.

Žádné komentáře:

Okomentovat