pátek 5. října 2012

Duch luny

Měsíc jako průvodce změny.
  Vliv měsíce je něco, s čím můžete vědomě spolupracovat, nebo být jeho nedobrovolnými partnery. Naladění na měsíční cykly zvyšuje účinnost vašeho snažení.
  Měsíční cyklus svou délkou (krátkostí) usnadňuje jeho užití jako transformačního prostředku. (Je snadné s ním držet krok.)
  Nov představuje začátek. V této fázi se skrývá potenciál setby, nového zrození. Je to určitý prostor i pro očištění. Je užitečná samota. Při práci na sobě - vnitřní setbě - se v této chvíli vyhýbejte impulzivnosti a emocionálním výbuchům.
  Čas dorůstajícího měsíce je časem nového zaměření. 1. čtvrt je pak vhodnou příležitostí pro obnovení vaší osobní energie. Dejte pozor aby pohyb kulminoval v pozitivních formách.
  Vypuklý měsíc, krátce před úplňkem, přináší plody toho co bylo zaseto. V tuto dobu jsou vnitřní oblasti osvětleny a dochází k vyjádření tvořivosti.
  Úplněk je ideální čas pro duchovní léčení, snění, pro magickou sexualitu. Je to fáze naplnění a dokončení. Je tu silná rezonance - pokud jste ve stressu, úplněk ho zesílí, pokud jste soustředění - úplněk vás rovněž podpoří.
  Na začátku fáze ubývání můžete uvolnit a rozptýlit energie minulosti. Třetí čtvrt je časem pro změnu a rozhodování.
  Při ubývajícím měsíci se můžete zbavovat nežádoucích vzorců a připravovat se na obnovu a svěží začátek, který přinese nový měsíc. Je to období očišťování - ve smyslu odkrývání vnitřní pravdy - zdokonalování vnímání.
  Jedná se o konání na základě uvědomění. Vykuřování, obřadné kropení či omývání (i sebe sama), přebudování emočních vzorců, to jsou způsoby, kterými upevňujete svou schopnost podílet se na celistvosti světa a prožívat ji, používat svou intuici a rozhodovat se.

  Věnujte pozornost svým reakcím na měsíční energii, zapisujte si svou zkušenost s každou měsíční fází a po několika cyklech si vyhodnoťte co z toho pro vás vyplývá.
(Pro muže bývá někdy cyklus měsíce větší pomocí než pro ženy, neruší se s osobním menstruačním cyklem)


  S úctou pozdravte měsíc každou noc kdy ho spatříte

Žádné komentáře:

Okomentovat