úterý 20. listopadu 2012

Je to vaše vizitka

  Vizitky si pořizujte v té nejlepší kvalitě, jakou si můžete dovolit. To se týká vizitek osobních i pracovních, ale i těch na vašich vstupních dveřích. Je tam vaše jméno, takže kvalita je opravdu důležitá, a neostýchejte se případně uvést všechny tituly, které máte, ve střední evropě je to zvykem. Na jejich získání jste vynaložili své vlastní síly.
  Můžete si říct, že ti, kteří vás znají, vědí kde bydlíte, a ostatním to může být jedno. To je pravda, ale vizitky na dveřích tam nejsou kvůli jiným lidem, vizitky jsou důležité pro vás samotné. Je to důležité pro vaši energii.
  Vizitka na dveřích patří mezi rituální předměty, kterými si vymezujete svůj prostor. V našich krajích to jsou vizitka, schránka na dopisy, rohožka, číslo domu, osvětlení. Je to to místo, kde začíná váš vlastní prostor, váš dům - váš hrad.
  Vizitka se jménem je důležitá na brance, na hlavních vstupních dveřích, v činžovních domech také na dveřích bytu (! v současnosti je to častý nešvar - bytové dveře beze jména). Ve společném bytě si označte svůj pokoj, když ne vizitkou, tak alespoň nějakým svým symbolem.
  Vizitky se umisťují nahoru, na a nad rovinu zraku. Výše umístěné jméno je významnější. (To je hlavně pro ty, kdo oznamují i jména svých psů a kočiček - jejich jména by měly být až pod vašimi.)
  Pokud se stěhujete a delší dobu přenášíte věci ze "starého" do "nového", může ve vašem životě zavládnout opravdový chaos, zmatek, který zapůsobí na všechny oblasti života. Tuto situaci ujasníte umístěním vizitky, tam kde je vizitka, tam je to vaše. I když předměty zůstaly ve starém, váš život je zde.
  A pozor, žádné fixou napsané na nálepce, ani "dočasně". Není problém nechat si udělat vizitku v kvalitě, která se vám bude líbit. Provizória jsou kompromisy s čertem, a mohou do provizoria stáhnout celý váš život.

Žádné komentáře:

Okomentovat