pátek 4. ledna 2013

Máte v peněžence šupinu z vánočního kapra?

Přinejmenším by měla zabránit, aby vám peněženku nikdo neukradl.
  Ryby a peníze jsou spolu spojeny v řadě kultur, takže na tom asi něco je :-)

  Podle feng šuej ryba u vstupu chrání dům před zloději. Živá či na obrázku, keramická, soška... Nejlépe kapr. Kapr byl ve staré číně symbolem síly a vytrvalosti.





P. Klee - Zlatá rybka

  Zlaté rybky přinášejí štěstí. Používejte lichý počet rybiček, nejlépe 9, z toho 8 zlatých nebo červených a jednu černou. Když některá uhyne, je to považováno za příznivý efekt, protože rybička na sebe přitáhla negativní energie, které by jinak postihly jejího majitele. Musíte ji ovšem hned nahradit!






 
arowana
 Přímo za kouzelnou rybku přinášející štěstí a velký obchodní  úspěch je považována ryba arowana. Tato ryba má stříbřitou barvu  a ceněné narůžovělé odlesky, které přinášejí štěstí, její šupiny  získají když ji budete krmit zlatými rybičkami. Je velmi dravá a  pozor - dorůstá až metrové délky!






koi-koi
  Nejlepší umístění nádržky s rybami se doporučuje před vchodem,  po levé straně při pohledu zevnitř. Použijte jen jeden druh rybiček a  nemíchejte je ani s jinými tvory, např. s vodními želvami. Velikost  vodní nádržky před domem má být přiměřená, pokud váháte,  vyberte si menší. Ale samozřejmě taková, aby se rybám dařilo, filtr  nechte puštěný trvale a kvalitně je krmte, ať jejich šupiny září  štěstím. Zanedbané rybky vám štěstí nepřinesou. Oblíbení, a také  drazí, jsou kapři koi-koi, kteří se pěstují v řadě barevných variací.

Žádné komentáře:

Okomentovat