středa 30. ledna 2013

Nový rok - nová jídelna - nová postava

  Častým novoročním předsevzetím je změna stravovacích návyků. To je oblast kde mohou změny podle zásad feng shui opravdu hodně pomoct.
  Jídlo pocitově hodně koresponduje s prostředím. Můžeme si toho všimnout u restaurací. Tmavá jídelna, kamenný stůl, málo oken, suterén - to je místo pro stejky a tvrdý alkohol. Naopak pastelové barvy, bílo-růžová, bleděmodrá, pastelová zelená, jsou dobré pro laktovegetariány (miminkám ohromně sluší), jsou to barvy pro cukrárnu, pro děti a staroušky, tam na panáka nezajdete.
  Proto když chceme odlehčit jídlo, odlehčíme i jídelnu. Světlý, lehký nábytek, veslé, pestré barvy povzbudí chuť k jídlu, ale zbytečně nezatíží.

  Začněte se změnami postupně, většinou nežijete sami a jídlo je příliš důležité, než aby si ostatní změn nevšimli. Pro začátek stačí vhodně barevný ubrus a přidat čiré sklenice a karafy s vodou.
  Je důležitý směr jídelny ke světovým stranám, odkud k vám svítí slunce, jakou energii vám přináší.
  Východní strana povzbuzuje k aktivitě, pokud ji vybavíme lehkým nábytkem ze skla a plastu, je to skvělé místo pro rychlou snídani která vás nakopne do nového dne a přímo "vykopne" ven ze dveří do světa. Tady u večeře společně neposedíte.
  Naopak západ nám přináší uspokojení z dobře udělané práce, rustikální nábytek, tmavé dřevo, syté barvy přináší opravdu pohodu a možná i pečenou husu dvakrát týdně. Vede k užívání si příliš těžkých jídel.

  Při jídle se otevírají čakry, všechno co přijímáte se zapisuje daleko hlouběji. Tak nesledujte při jídle televizi. Příjemná hudba, příjemná konverzace to je to pravé.

  A nezapomeňte na skvělou kuchyň! Kuchař by měl být vždy dobře naladěn :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat