úterý 8. ledna 2013

Soustředění

Studium a soustředění
  Studium a soustředění podporuje žlutá barva.

  Také severovýchodní směr.

  A hodina mezi psem a vlkem - cca od 2 do 4, před svítáním, v zimě je doba delší. Můžete si to kterýkoliv den vyzkoušet, je to dobrá doba k práci - jsme úplně nerušeni, jen sami se sebou, bez vnějších vlivů, i městský ruch utichá. V této době se skutečně můžeme soustředit.

  Energie pro práci na sobě je zemní - beze směru pohybu, je to neplodná písčitá, tvrdá zem (s ní souvisejí písečné barvy) - můžeme si energii představit jako obilné zrno těsně před tím než začne klíčit. Je naplněné energií, ale zatím bez pohybu, je to okamžik nádechu, než něco vypukne.

  V bytě, v domě, je vhodný prostor vlevo od vstupu (v magickém čtverci 8). V tomto místě jsme nejvíce odděleni od ostatních obyvatel, skvělá trucovna, knihovna, pracovna.

  Soustředění podpoří zmenšení - zaostření času i prostoru. Je lepší silné soustředění po krátkou dobu. Víme, že práce roste s časem, který na ni máme. Ona roste také s prostorem kde ji vykonáváme. Takže malý stůl nám pomůže lépe se soustředit na věc kterou právě děláme. Po skončení práce místo ukliďte, uvolněte střed stolu. Čím menší stůl, tím méně možností zavalit ho krámy, které pozornost rozptylují. Nejvíce prý udělají lidé u psacího pultíku ve stoje. Vyzkoušejte to!

Žádné komentáře:

Okomentovat