čtvrtek 31. března 2016

Červená - barva vášně

Červená je barva související s prvkem ohně 
Červená, ohnivá barva přináší do našeho života vášeň.
Podporuje nadšení pro jakoukoli činnost, ale i druhou stranu vášně – vztek a agresivitu. Takže se moc nehodí do pracovních prostor, jednacích místností apod. A také do kuchyní, zde bývá ohně dost. Zato do jídelen se hodí velmi dobře, podporuje chuť k jídlu. V obytných místnostech doporučuji použít syté červené barvy jen na část stěn, nejlépe na ty, co máme za zády, je to hodně intenzivně působící barva.
Sytě rudá barva, rubínová, je také barvou 1., základní čakry, té, která nás spojuje se zemí. Je to barva naší sebejistoty. Někdy se nazývá i barvou vyrovnanosti. Můžeme s ní dobře vyvažovat, dorovnávat energie jin a jang (např. černou a bílou).


Třešňově červená je pak tou barvou vášně. 
Samozřejmě erotické vášně, ale i všech ostatních vášní. Vždyť vášeň je palivo, které potřebujme abychom své sny přivedli k životu. Když se doma nebo v práci nudíte, přidejte něco jasně červeného. Věci, na které jste pyšní (fotky, diplomy, ceny,..) dejte do červených rámečků, na červené pozadí. 

Příliš mnoho červené, příliš mnoho vášně, může vyčerpávat, používejte ji jako koření, ať váš prostor a život nejsou bez chuti!

Žádné komentáře:

Okomentovat