pátek 12. ledna 2018

Slepičí krok

Na Nový rok o slepičí krok, na tři krále o krok dále... naši předkové si všímali jak přibývá světla, bylo to pro ně důležité.
Denní světlo je totiž pro život a zdraví nesmírně důležité. Lidi nebyli stvořeni k životu v jeskyních. A pobyt na slunci, na světle, má spoustu zdravotních výhod, kterých si většinou všimneme až když nám chybí.
Jedny z hlavních, častých problémů, které vznikají nedostatkem denního světla jsou deprese. Zimní deprese je už klinický pojem, zasahují až 30% naší populace (a to jsou jen ti co se to snaží lékařsky řešit).
Příznaky zahrnují ospalost, únavu a ztrátu energie, útlum myšlení, nezájem o okolí, potíže s komunikací, pokles zájmu o sex, přibývání na váze...
Příznaků se může objevit jen pár, ale ani o ty nikdo nestojí.
Řešení je jednoduché, potřebujeme se nabudit, nejlépe po ránu, pořádným osvětlením, silným denním světlem. 15 - 30 minut je potřeba hledět do plnospektrého světla opravdu zblízka. Pořiďte si plnospektrou lampu, kterou si rozsvítíte ráno, při snídani, nebo při prvním zapnutí počítače.
Prodává se již řada těchto speciálních lamp, v různých provedeních i velikostech, od skládacích cestovních po opravdu velké. Vybírejte tak, abyste je mohli v tmavé polovině roku snadno každodenně používat.
Možná nemáte pocit, že vám světlo chybí, ale výhoda je že to funguje na každého. Člověka po ránu silné denní světlo opravdu povzbudí, psychicky i fyzicky.
 
P:S: Když to prozkoumáte, zjistíte, že slepičí krok má asi 5 a půl minuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat